Ons verhaal

In 2016 besloot Sarai het roer om te slaan en ontdekte zij haar passie voor bloemen, planten en de stadslandbouw. Dit gaf haar een gevoel van rust en plezier, en bleek de perfecte combinatie tussen het stadsleven en de natuur. Door een studie Biologisch Dynamische Stadslandbouw aan de Warmonderhof te volgen en elke dag de handen vies te maken ontwikkelde zij al snel veel kennis over het vak, en besloot daarom in 2017 om van haar passie haar werk te maken en haar kleine stukje grond uit te breiden en hier een prachtige pluktuin vol met biologische snijbloemen van te maken. 

Van veld naar vaas, met liefde

Onze filosofie

Met Lokale Bloemetjes zetten wij op een biologische en duurzame manier bloemen op de kaart. Beleving staat in onze pluktuin centraal, waar wij met onze werkwijze de biodiversiteit van Amsterdam bevorderen.

Blij of blijer worden? Ga bij Lokale Bloemetjes kijken, wandeltje, bloemen plukken. Heerlijk! ​

- Annemargriet

Het team

Sarai

Oprichtser en stadsboerin Sarai staat met veel plezier voor jou klaar om haar liefde voor bloemen te delen. Zij is elke dag hard aan het werk om te zorgen dat dat de tuin groeit en bloeit, zodat jij prachtige bloemen kan komen plukken. Sarai staat altijd open voor een praatje en inspireert je graag bij het samenstellen van jouw persoonlijke veldboeket. 

Bubbles & Phlox

De meest toegewijde leden van het team zijn Bubbles en Plox. Bubbles is 5 jaar oud en is opgegroeid in de pluktuin. Haar zoontje Phlox is net 1 jaar geworden. Samen nemen ze hun taken als waakhonden zeer serieus, maar wees niet bang: Bubbles en Phlox waken alleen voor vogels en zorgen ervoor dat zij jouw bloemen met rust laten. Ze zijn – naast bloemen – dol op mensen en zullen je zeker een warm welkom geven. 

Pers

Wil je een stukje over ons schrijven, of op een andere manier ons merk gebruiken? Klik op de knop om alle media voor pers, onze huisstijl en een introductie tekst te downloaden.