Zo begon het

Het is 2016, en Sarai zoekt een uitlaatklep in het drukke stadsleven. Rond diezelfde tijd ontdekt zij haar passie voor bloemen, planten en stadslandbouw. Ze besluit een kleine stadstuin te pachten en merkt al snel dat ze niets liever doet dan haar handen in de aarde te steken en er leven voor terug te krijgen.

Het wordt haar ook steeds duidelijker dat er een groot gat in de markt is voor duurzame bloemen. Onze mooie hoofstad verdient een passende pluktuin. Tijd om het roer om te slaan en ditmaal volledig voor de droom te gaan.

Een nieuw begin

In 2017 breid ze haar kleine moestuin uit en maakt er een grote pluktuin van, waar iedereen met een groen hart langs kan komen om van natuur's kleuren en geuren te genieten.

We zijn van start: Lokale Bloemetjes is geboren.

Al snel blijkt het een schot in de roos. De pluktuin groeit uit tot een ware trekpleister voor de Tuinen van West en steeds meer mensen komen langs voor een uniek uitje in de frisse lucht, lekker alleen in alle rust, of gezellig met vrienden en familie.

Alles groeit

De vraag naar verantwoorde bloemen groeit, maar de pluktuin zit op haar maximale capaciteit. Dan komt er begin 2019 plotseling een stuk grond tegenover vrij, en die kans laten we natuurlijk niet gaan.

Uitbreiding #2 is een feit, en we gaan van 2000m2 naar maar liefst 3300m2 aan pluktuin. Ruimte voor meer Dahlia's, een kas en potentieel voor de toekomst.

En nu...

Elke dag werken we hard om de pluktuin te voorzien van de mooiste bloemen voor jouw boeketten. We werken aan onze missie, en proberen mensen te inspireren duurzamer te leven en net iets vaker stil te staan bij hun bloemetjes. Samen gaan we voor groen.

Waar we het voor doen

Duurzame bloemetjes zijn niet alleen super leuk, maar ook enorm hard werk. Toch doen we het met alle liefde, want nodig is het zeker.

Onze missie

De reguliere bloementeelt zorgt voor een enorme impact op het milieu; o.a. pesticiden en grondbewerking dragen bij aan het verlies van onze biodiversiteit. Wij hopen bij te dragen aan de bewustwording rondom dit probleem en proberen mensen iets vaker te laten kiezen voor een duurzamere optie.

Respect voor leven

Het waarborgen van de natuur staat bij ons centraal, en we willen dan ook dat voor elke fase van zaad tot bloem een circulaire werkwijze aangehouden wordt. Daarom doen we alles van het zaden tot aan het oogsten zelf, zonder tussenpersonen.

Dat is een hoop voor een klein team, want elke bloem moet bijvoorbeeld met de hand geplant en verzorgd worden en om de grond te bewerken worden er geen machines gebruikt om zo het bodemleven niet te verstoren.

Zwaar werk, maar of het het waard is, daar twijfelen we niet aan. Zo kan jij namelijk net iets meer van je bloemen genieten (en toekomstige generaties hopelijk ook).

Wie zijn wij?

Ontmoet het team achter Lokale Bloemetjes.

Sarai

Oprichster

Oprichtser en stadsboerin Sarai staat elke dag voor jou klaar om haar passie voor bloemen te delen. Ze heeft de studie Biologisch Dynamische Stadslandbouw aan het Warmonderhof afgesloten, en zit daarnaast al vier jaar dagelijks met de handen in de aarde. Heb je een vraag over bloemen of planten, dan moet je bij haar zijn. 

Bubbles & Phlox

Waakhonden

De meest toegewijde medewerkers zijn Bubbles en Plox. Mama en haar zoontje (op de foto) zijn beiden opgegroeid in de pluktuin. Samen nemen ze hun taak als waakhonden zeer serieus, maar schrik niet: Bubbles en Phlox waken alleen voor vogels en zorgen ervoor dat zij jouw bloemen met rust laten. Ze zijn dol op mensen en zullen je zeker een warm welkom geven. 

Kom jij erbij?

Er is een hoop werk in de tuin, en we kunnen alle hulp gebruiken! Zou jij je handen graag in de aarde willen steken, of op een andere manier ons team willen versterken?

Kijk eens bij onze openstaande vacatures, of verstuur een open sollicitatie!

We zijn trouwens ook een erkend leerbedrijf, en altijd op zoek naar enthousiaste stagiaires. Lijkt het jou leuk om bij ons ervaring op te doen over stadslandbouw? Neem dan snel contact op en wie weet kunnen we elkaar helpen!