GoFundMe: Help ons bloemenseizoen te redden!

*UPDATE*
We hebben ons streefbedrag gehaald!! Heel veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd! Zonder jullie hadden wij onze kas niet kunnen repareren. Dank jullie wel!
De afgelopen weken hebben de vele stormen erg veel schade aangericht in onze tuin. Vooral onze geliefde tunnelkas van 30 meter heeft het zwaar te verduren gehad en valt helaas niet meer te redden. Hierdoor komt het aankomende bloemen seizoen in zwaar water. Om het komende bloemenseizoen te redden hebben wij jullie hulp hard nodig, en daarom hebben we een GoFundMe gestart. We zouden jou hulp enorm waarderen. Klik hier om te doneren!
Hier onder de volledige post op GoFundMe:
Wij van Lokale Bloemetjes bieden een duurzaam alternatief voor de gangbare bloementeelt. Bij ons kun je zelf jouw bosje bloemen komen plukken, workshops volgen en events organiseren.
Maar ons aankomende plukseizoen dreigt in duigen te vallen. Na 2 jaar overleven wegens corona, hadden we goede hoop en heel veel zin om dit jaar weer te knallen. En toen kwamen storm Dudley, Eunice en Franklin binnen een week op ons af. Zij vernielden onze gehele 30 meter lange tunnelkas, waar wij jaren voor hebben gespaard. Deze brute natuurkracht heeft de dikke stalen buizen van de tunnelkas zodanig verbogen dat ze niet meer te redden zijn.

Deze kas was onze primaire werkplek. Hier konden we beschut en windstil voorzaaien en deze zaadjes, onder ideale omstandigheden, langzaam laten groeien tot jullie prachtige bossen bloemen.
Daarnaast organiseerden wij in deze kas bloem-gerelateerde workshops en andere gezellige events, zoals babyshowers, diners en bedrijfsuitjes.
Zonder deze kas is het voor ons onmogelijk om de tig-duizenden plantjes op tijd op te kweken voor een vroeg plukseizoen en zullen we een paar maanden later pas open kunnen met minder bloemen. Zonder deze kas lopen wij een groot deel van onze inkomsten mis. Inkomsten die wij hard nodig hebben om door te kunnen gaan met onze duurzame pluktuin.
Daarom schakelen wij bij deze jullie hulp in. Help ons aan een werkbare kas, zodat we alsnog een mooi seizoen vol gifvrije en duurzame bloemen tegemoet kunnen gaan. Alle kleine beetjes helpen!
Hoeveel hebben wij nodig en wat gaan wij ermee doen?
  • Als wij 2000 euro bij elkaar kunnen krijgen kunnen wij een mini kas kopen om de eerste zaadjes in op te kunnen kweken.
  • Als wij 3500 euro bij elkaar kunnen krijgen kunnen wij een aantal nieuwe stalen bogen en plastic kopen om de meest beschadigde delen van de huidige kas te vervangen. Het wordt dan geen mooie rechte kas maar wel een werkbare kas.
  • Als wij 5000 euro bij elkaar kunnen krijgen kunnen wij een gehele nieuwe tunnelkas van 30 meter kopen en extra verstevigen voor toekomstige stormen.
Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen en zullen wij de opbouw van de kas met jullie delen. We hopen onze pluktuin over een paar maanden te kunnen openen en jullie weer in onze bloemenzee te mogen verwelkomen. Alvast heel veel dank!